Într-o lume plină de stres și agitație, de multe ori ne întrebăm cum putem să găsim timp ca să preparam un desert delicios. Dar, cu ajutorul rețetei noastre rapide și ușoare pentru prăjitură cu iaurt, puteți să încântați chiar și simțurile celor mofturoși. Acest desert, simplu și deosebit de gustos, poate fi preparat fără a pierde timpul într-o bucătărie încărcată sau a consuma prea multe resurse.
Când vrei ceva bun, ieftin și rapid, încearcă această prăjitură simplă cu iaurt. Nu este o prăjitură de casă cu care să furi privirile, dar este o prăjitură pufoasă, gustoasă și aromată. În funcție de preferințe, se pot adăuga în compoziție ceva fructe de sezon, bucăți de nucă prăjită sau ciocolată tocată.
Ingrediente:
– 3 ouă- 3/4 cană zahăr (150 grame)- 1/2 cană ulei (125 ml)- 1 cană iaurt- 1 și 1/2 cană făină (300 grame)- 1 plic praf de copt- coajă de lămie Finesse- esență de vanilie
(Se va folosi cana de 250 ml)
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixează cu zahărul și aromele până își dublează volumul și zahărul se topește. Se adaugă iaurtul și uleiul amestecând continuu. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste galbenusuri și se omogenizează.
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă în compoziția de mai sus, în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos.
Compoziția se toarnă într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească, apoi se porționează după dorință.