Dulceața de pepene galben, un desert de sezon, este un deliciu sănătos și ușor de preparat. Pepenele galben este un fruct gustos și răcoritor, perfect pentru a fi folosit în dulcețuri. Iată rețeta excelentă de dulceață de pepene galben, fină și aromată.
Ingrediente:
- 1 kg de pepene galben curățat;
- zeama de la o lămâie;
- 3 plicuri de zahăr vanilat;
- 300 ml apă;
- 1 kg de zahăr.
Mod de preparare:
Se prepară un sirop din zahăr și 300 ml de apă, care se fierbe timp de 15 minute și apoi se ia de pe foc. Se curăță pepenele, se taie cuburi și se opărește cu apă clocotită timp de 5 minute. Apoi se scurge apa, se amestecă cu siropul și se fierbe timp de 5 minute, după care se lasă vasul deoparte pentru 15 minute pentru a lăsa pepenele să-și lase sucul.
Se adaugă zeama de lămâie și vanilia în dulceață și se lasă să fiarbă până se leagă bine. În timpul fierberii, se îndepărtează spuma de deasupra cu o spumieră. După ce este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit. A doua zi, se toarnă dulceața în borcane sterilizate în cuptor.
Rezultatul va fi unul încântător, iar musafirii dvs. vor fi impresionați de această dulceață bio și sănătoasă. Cu siguranță, vor fi încântați și nu vor ezita să vă laude pentru această rețetă delicioasă.