Potrivit unor studii recente, un aliment pe care îl consumăm în fiecare zi este responsabil de răspândirea cancerului în tot corpul.
Consumul excesiv de zahăr poate intoxica celulele și poate favoriza formarea tumorilor canceroase, conform studiilor recente.
Din păcate, mulți oameni depășesc doza zilnică recomandată de zahăr, deoarece acesta se găsește în cantități mari în multe alimente. Medicii ne sfătuiesc să nu depășim 25 de grame de zahăr pe zi, cu condiția să nu suferim de nicio boală.
Un studiu publicat în The New York Times arată că un consum ridicat de sucuri carbogazoase crește riscul de cancer endometrial, în special la femeile care au trecut de menopauză.
Un alt studiu, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, arată că zahărul poate crește riscul de cancer endometrial, dar consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact și mai mare, dublând chiar acest risc. Prin urmare, persoanele care consumă regulat sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer în comparație cu cele care nu le consumă. Potrivit publicației Natural News, zahărul menține un mediu acid în corp, favorizează inflamațiile și hrănește celulele canceroase.