După un început de lună caracterizat de instabilitate accentuată, vara se instalează începând după data de 11 iunie, atunci când temperaturile maxime vor ajunge și la 36 de grade.
ANM anunță luni, 3 iunie, că regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (3 – 16 iunie) va sta sub semnul unor valori termice mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, precum și al instabilității atmosferice ce își va face simțită prezența în mod accentuat în majoritatea regiunilor, în mod special după data de 11 iunie.
În Banat, valorile termice, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie și vor caracteriza o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, la începutul intervalului, și va atinge valori de 33 – 34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre 29 – 30 de grade, la sfârșitul perioadei de anticipație.
Media temperaturilor minime se va situa între 14 și 18 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și mai ales după data de 11 iunie.
În Crișana, temperatura aerului, cu mici variații la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendință ușoară de scădere, dar se va menține mai caldă decât în mod normal pentru luna din calendar. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade, în primele zile din interval, până la 32 – 33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade.
Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa între 12 și 17 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 - 11 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele zile din interval, cu precădere după data de 11 iunie.
În Transilvania, valorile termice, cu mici oscilații în primele zile, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând o vreme călduroasă. Ulterior, mercurul din termometre va avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 25 - 26 de grade, la începutul intervalului, și va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre 27 - 28 de grade, la sfârșitul perioadei de anticipație.
Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 12 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie. Gradul de instabilit