Prețurile pe litoralul românesc au crescut semnificativ. Pe lângă costurile ridicate pentru cazare, turiștii trebuie să plătească sume considerabile și pentru mâncare. De exemplu, pentru un mic dejun american care include două ouă ochiuri, bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci sote, cartofi prăjiți și pâine toast, un turist poate plăti chiar și 45,5 lei pentru un platou de 550 de grame. Un alt platou, de 400 de grame, conține un ou fiert, salam uscat, cașcaval, roșii, castraveți, șuncă presată, telemea, măsline, unt, gem și pâine prăjită, costând 41,5 lei. Există și alte opțiuni, precum un mic dejun cu brânză la grătar, două ouă ochiuri, avocado, rucola și roșii cherry, care costă 42,5 lei pentru o porție de 320 de grame, sau o porție de 350 de grame cu două ouă, bacon, ciuperci, roșie și mozzarela, care costă 32,5 lei.
De asemenea, o omletă rustică, formată din trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarela, costă 31,5 lei pentru o porție de 300 de grame. Și o porție de 250 de grame de omletă din trei ouă, șuncă presată și mozzarela costă 29,5 lei.
Un român care s-a mutat pe insula Thassos descrie un prânz pentru două persoane, tradițional grecesc, pentru care a plătit o sumă care în România ar fi insuficientă pentru a te satura singur, cu atât mai puțin pentru două persoane. Prânzul a inclus miel la cuptor, bougiourdi, apă, cartofi și pâine, costând 31 de euro.