Consiliul Atlantic va acorda în acest an premiul „Distinguished International Leadership” președintelui României, Klaus Iohannis, pentru cariera sa remarcabilă, conducerea exemplară a țării și rolul său de lider transatlantic și european. Ceremonia va avea loc la Washington pe 8 mai.
Ceremonia de acordare a premiilor Consiliului Atlantic 2024, cunoscută și sub numele de „Oscarurile Washingtonului”, va avea loc în cadrul unui dineu de gală la Waldorf Astoria, pe 8 mai, în Washington, DC. Stephen J. Hadley, președintele Consiliului Consultativ Internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier pentru securitate națională al SUA, va prezenta premiul președintelui Iohannis.
Alături de președintele României, vor fi premiați secretarul comerțului din SUA, Gina Raimondo, comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR), comandantul Comandamentului european al SUA, generalul Christopher G. Cavoli, și actrița și producătoarea malaeziană de origine chineză, câștigătoare a premiului Oscar, Michelle Yeoh, ambasadoare a bunăvoinței a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și membră a Comitetului Olimpic Internațional.
Gina Raimondo va fi premiată pentru serviciul său public remarcabil în calitate de al 40-lea secretar al comerțului al SUA și al 75-lea și prima femeie guvernator al statului Rhode Island, precum și pentru realizările sale în sectorul privat. Generalul Christopher G. Cavoli va primi distincția în semn de recunoaștere a carierei sale de peste 35 de ani în armata SUA, în care a ocupat o varietate de funcții în Statele Unite, Europa și Asia. Actriței Michelle Yeoh i se recunoaște talentul și realizarea sa istorică de a fi prima persoană de origine asiatică care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la premiile Oscar, precum și angajamentul său în domeniul apărării în calitate de ambasador al bunăvoinței al PNUD și membru al Comitetului Olimpic Internațional.
„Laureații Distinguished Leadership Awards 2024 sunt reprezentanți și lideri globali remarcabili și extrem de diferiți, care au contribuit la o lume mai bună prin angajamentul și contribuțiile lor de-a lungul vieții”, a declarat Frederick Kempe, președinte și director general al Consiliului Atlantic. „Onorându-i, sperăm să-i inspirăm și pe alții să se afirme, într-un moment în care lumea are nevoie atât de urgentă de lideri remarcabili”, a adăugat el.
Gala Distinguished Leadership Awards adună în fiecare an o audiență internațională de înalt nivel, formată din peste șase sute de lideri politici, de afaceri, militari, artiști și ai societății civile, pentru a sărbători laureații, aleși dintre personalitățile care reprezintă cel mai bine pilonii relațiilor globale.
Printre laureații edițiilor anterioare se numără foștii președinți americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush și vicepreședintele de atunci, Joe Biden; președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen; actualii și foștii directori generali ai Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva și Christine Lagarde; directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala; secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg; și artiști iluștri, precum Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan și Renee Fleming.
Consiliul Atlantic, înființat în 1961, este o organizație non-profit, scutită de impozite, ai cărei angajați trebuie să mențină standarde înalte de integritate personală și profesională, deschidere și onestitate în comunicările și relațiile lor cu alte organizații, oficiali guvernamentali, mass-media și publicul. Din 1996, Consiliul recunoaște lideri internaționali de marcă prin intermediul galei sale anuale de premiere.