Vânzătorii ambulanți de miel și-au făcut apariția în piețele din țară cu prețuri care elimină concurența. Chiar și cu 70 de lei pe kilogram, mielul este vândut la raft. Medicul Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă, în exclusivitate la Realitatea PLUS, și a avertizat că românii care încearcă să economisească câțiva lei se expun unui pericol uriaș.
„Românii caută mereu prețuri mai mici, dar pot cădea în capcana unei mari înșelătorii. Există riscul să ajungeți la spital sau să cumpărați miel de proastă calitate. Au fost multe cazuri de înșelătorie în anii trecuți, când mieii vânduți ca fiind proaspeți erau, de fapt, carne de oaie sau chiar de porc. În plus, conservarea și depozitarea necorespunzătoare pot duce la intoxicații alimentare periculoase”, a avertizat medicul Tudor Ciuhodaru.
Este paradoxal faptul că, în magazine, carnea de miel este de două ori mai scumpă decât la poarta fermei. Acest lucru se datorează intermediarilor care adaugă un adaos comercial considerabil la prețul inițial al mieilor. De aceea, este important să fim atenți la proveniența și calitatea cărnii de miel pe care o cumpărăm, pentru a ne proteja sănătatea și a ne asigura că plătim un preț corect.