Alianța AUR participă la alegerile pentru Parlamentul European cu o listă de candidați deschisă de europarlamentarul Cristian Terheș și de președintele Consiliului Național al AUR, Claudiu Târziu, pe primele zece locuri aflându-se, printre alții, un deputat și mai mulți juriști, dar și urmașul unui domnitor al Moldovei.
Alianța AUR este compusă din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Republican din România (PRR) și Partidul Național Conservator Român (PNCR).
Cristian Terheș este singurul europarlamentar în funcție de pe această listă. El a candidat la precedentele alegeri europene din anul 2019 pe listele PSD, în baza unui protocol pe care social-democrații l-au încheiat atunci cu PNȚCD.
De altfel, nici la actualele alegeri Terheș nu candidează ca membru AUR, ci al Partidului Național Conservator Român, formațiune politică parte a Alianței AUR.
Al doilea pe listă este senatorul Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR, fost copreședinte al partidului.
Pe locurile trei și patru se află doi avocați – Gheorghe Piperea, respectiv Georgiana Teodorescu. Urmează deputatul Adrian Axinia și prințul Șerban Dimitrie Sturdza, urmaș al lui Mihail Sturdza, domnitor al Moldovei între anii 1834 și 1849.
Prezențe insolite printre candidații Alianței AUR mai sunt fosta atletă Monica Iagăr, dar și actrița Maria Lăcrămioara (Mara) Nicolescu.
Pe listele Alianței AUR se mai află:
* Gabriella Dumitrescu (AUR) – șef serviciu Camera Deputaților
* Laura Gherasim (AUR) – director general
* Nicolae Vlahu (AUR) – avocat
* Mihail Neamțu (PRR) – antreprenor
* Peter Costea (AUR) – avocat
* Aurelian Popa (AUR) – dezvoltator software
* Dan Tanasă (AUR) – deputat
* Octavian Gurlui (AUR) – profesor universitar
* Emanuela Dascălu (AUR) – conferențiar universitar
* Viorica Năstăsoiu (AUR) – profesor
* Monica Iagăr (AUR) – pensionar
* Cristian Mancaș (AUR) – președinte al Fundației George Enescu
* Veronica Grosu (AUR) – profesor universitar
* Avram Fițiu (AUR) – conferențiar universitar
* Elena Doboș (AUR) – consilier parlamentar
* Radu Baltasiu (AUR) – profesor universitar
* Dumitru Dragoman (AUR) – conferențiar universitar
Cetățenii cu drept de vot din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene îi vor alege, în perioada 6 – 9 iunie, pe cei 720 de reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii cinci ani.
În România, cetățenii cu vârsta de cel puțin 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, își vor desemna, pe 9 iunie, cei 33 de reprezentanți în PE.
Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor - Alianța AUR, CMF 41240016