Sindromul șocului toxic streptococic, fenomen care a îngrozit Japonia, a fost prezent și în România, conform managerului Spitalului „Victor Babeș” din Capitală. Acesta a povestit că un pacient tânăr a fost tratat de medicii români și s-a vindecat.
Sindromul șocului toxic streptococic, fenomen semnalat recent în Japonia, nu reprezintă o amenințare în România, conform managerului Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, Simin Aysel Florescu. „Nu este ceva nou. Infecțiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al șocului toxic streptococic apare, de obicei, după infecțiile streptococice invazive cutanate. (…)
Au existat și în România și există și în continuare, noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, în vârstă de 20 de ani, cu sindrom de șoc toxic streptococic, cu erupția cutanată specifică, cu descuamare, cu stare septică evidentă, care a necesitat terapie intensivă și a supraviețuit. Deci nu este o boală nouă”, a afirmat Simin Aysel Florescu. Din fericire, a precizat medicul, frecvența acestei boli este sporadică în România.