Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cireșe cu viermi?
Ce se întâmplă dacă mănânci cireșe cu viermi? Atenție, spune un nutriționist, la cantitățile uriașe de substanțe chimice cu care astfel de cireșe sunt ”ajutate” să fie frumoase. Un doctor român spune că ”viermii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi”.
”Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, afirmă medicul, citat de ampress.ro.
Acordă atenție culorii cireșelor
Cireșele bune de consum sunt cele de un roșu strălucitor și cele purpurii. Cu cât nuanța de roșu este mai închisă, cu atât cireșele vor avea un gust mai dulce. Pe de altă parte, dacă sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.
Culorile și nuanțele pe care le pot avea cireșele merg de la galben și roz la roșu, roșu de Burgundia și chiar negru.
Verifică aspectul cireșelor
Aceste fructe trebuie să fie ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai și fără zone putrezite. Codițele trebuie să fie verzi și intacte. Evită fructele care prezintă pete maronii, precum și fructele prea moi sau prea tari.
Alege cireșele în funcție de nevoi
Pentru umpluturi de prăjituri (plăcinte), precum și pentru diverse conserve, poți alege cireșe semicoapte, cu un gust ușor acrișor. La aceste preparate se adaugă în general zahăr. Pentru băuturi din fructe proaspete, pentru salate sau pentru consumul ca atare, este recomandat să alegi fructele coapte, dulci.
Cumpără cireșe în perioada potrivită
Pentru a cheltui mai puțini bani și a te putea bucura de fructe proaspete, locale, trebuie să cumperi cireșele în mai-august. Altfel, le poți găsi sub formă proaspătă, dar la prețuri mari sau sub formă congelată sau la conserve.