Oamenii de știință din Elveția au creat un gel nou care poate reduce efectele alcoolului. Acest gel descompune alcoolul în tractul gastrointestinal înainte ca acesta să intre în sânge, conform unui studiu publicat în revista Nature Nanotechnology.
Gelul a fost testat pe șoareci fără să aibă efecte adverse. Se crede că acest gel va diminua efectele negative și intoxicante ale alcoolului la oameni, conform cercetătorului principal Raffaele Mezzenga.
Tehnologia acestui gel ar putea oferi o soluție nouă în combaterea problemei globale a abuzului de alcool, conform cercetătorului.
Gelul este format din proteine din zer și transformă alcoolul în acid acetic în tractul gastro-intestinal, fără a produce substanțe dăunătoare pentru organism.
Cercetătorii iau în considerare utilizarea acestui gel într-un context recreativ, cum ar fi conducerea în siguranță acasă după consumul a câtorva pahare de alcool.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe teste clinice înainte ca acest gel să fie aprobat pentru utilizare umană.