Ziua de 1 Mai este asociată de români cu petrecerea timpului în aer liber. Iar o activitate populară în această zi este grătarul. Pe grătar se găsește vedeta zilei: micul!
În magazine și măcelării, rafturile sunt pline de mici gata pregătiți pentru a fi gătiți la grătar. Potrivit Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual între 200-250 de milioane de mici, iar procesatorii de carne au pregătit stocuri mai mari decât anul trecut.
Postul și micii - o combinație care testează rezistența chiar și a celor mai hotărâți credincioși. Chiar dacă Ziua Muncii cade în Săptămâna Mare, grătarele de 1 Mai vor fi nelipsite. Cei care doresc să fie siguri că nu vor găsi rafturile goale au mers să se aprovizioneze din timp. Alții au fost mai grăbiți și au stat la coadă zeci de minute pentru a mânca mici.
Estimările Asociației Române a Cărnii arată că românii consumă anual aproximativ 200-250 de milioane de mici, adică peste 20.000 de tone.
Crăciunul este perioada în care se consumă cea mai multă carne, spun cei din industrie, urmat de 1 Mai. Anul trecut, de Ziua Muncii s-au gătit peste 18 milioane de mititei la grătar.
Deși Ziua Muncii cade în Săptămâna Mare a postului Paștelui, procesatorii de carne au pregătit stocuri mai mari decât anul trecut.