Gospodinele pricepute fac provizii pentru iarnă nu doar toamna, ci încep chiar de primăvară, folosind fructele și legumele oferite cu generozitate de natură pentru a crea adevărate bunătăți. Printre acestea se numără și dulceața de trandafiri, un adevărat deliciu pentru papilele gustative! Parfumată și extrem de gustoasă, această dulceață se prepară foarte rapid și nu necesită ingrediente complicate.
Bunicii noștri obișnuiau să spună că plantele vindecă mai bine decât medicamentele. Totul este să le cunoaștem beneficiile și să le folosim cu responsabilitate.
Astăzi am ales să împărtășim cu voi o rețetă deosebită, deoarece pe lângă gustul și aroma inegalabilă pe care o are acest preparat, de fiecare dată când îl prepar mă duce cu gândul la copilărie. Află și tu cum se face dulceața de trandafiri!
Ingrediente:
– 250 g petale de trandafiri
– 1 litru apă
– 1 1/4 kg zahăr
– 1/2 linguriță sare de lămâie
– 1 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se aleg petalele proaspete, se rupe capătul alb sau se taie cu foarfeca direct de pe tulpină. După ce s-au curățat de polen, se pun într-un castron și se freacă cu sarea de lămâie până capătă culoarea roșie.
Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Se fierbe până scade puțin și se culege spuma care se formează deasupra. Se adaugă petalele și se continuă fierberea la foc potrivit.
Se adaugă sucul de lămâie și se fierbe în continuare până se leagă siropul. Când dulceața este gata, se toarnă în borcane și se leagă la gură cu celofan.
Sursa: unica.ro