Un restaurant românesc a devenit popular în Japonia. Un român vinde mici în țara cunoscută pentru sushi, alături de alte bucate tradiționale. După 30 de ani petrecuți în Japonia, românul spune că japonezii s-au îndrăgostit de mâncarea românească, în special de sărmăluțe, ardei umpluți și țuică.
Restaurantul românesc, deținut de Mihai, a fost deschis acum 10 ani. Acesta a cumpărat locul, l-a renovat și l-a transformat într-un loc de întâlnire pentru românii care își amintesc cu drag de mâncarea de acasă. Aici, clienții pot savura bucate tradiționale pregătite chiar de proprietar.
„Cine ar fi crezut că vom mânca mititei în Japonia? Nimic nu se compară cu mâncarea noastră românească.”, spun românii care trăiesc în străinătate.
Deși restaurantul nu se află într-o zonă turistică din Tokyo, acesta are un mare succes și afacerea merge bine. Proprietarul afirmă că 90% dintre clienți sunt japonezi.
„- Sunt japonezii pasionați de mâncarea românească?
– Da, sunt destui.
– Ce preferă?
– Orice!”, răspunde Mihai.