Pentru a evita confuzia între carnea de miel şi cea de câine, este important să cunoaştem diferenţele dintre acestea. Astfel, vom putea să ne bucurăm de o masă de Paşte autentică şi sănătoasă.
Diferenţele dintre carcasele de miel şi de câine sunt următoarele:
• Câinele are un corp mai lung şi mai subţire, în timp ce oaia are o carcasă mai scurtă;
• Capul de miel are doar dinţi incisivi pe maxilarul inferior, în timp ce câinele are pe ambele maxilare și colții mari;
• Oaia are 5 vertebre sacrale, în timp ce câinele are doar 3; de asemenea, osul sacrum al oaiei este mai lung și mai subțire decât cel al câinelui, care este mai scurt și mai pătrat;
• Mielul nu are fibulă la picioarele din spate, în timp ce câinele are acest os;
• Ficatul de miel are 4 lobi, în timp ce cel de câine are 6.
Carnea de miel dezosată se poate diferenția de cea de câine prin următoarele aspecte:
• Mirosul înțepător specific cărnii de oaie;
• Grăsimea de miel este albă, tare și sfărâmicioasă, în timp ce cea de câine este moale, untoasă și de culoare alb-cenușie;
• Carnea de oaie este roșie, cu nuanțe diferite în funcție de vârstă, și are fibre musculare fine și dense, cu un aspect compact; în schimb, carnea de câine are o culoare roșu-închis, cu fibre musculare fine și o consistență moale.
Pentru a evita confuzia între carnea de miel și cea de câine, este important să cunoaștem diferențele dintre acestea. Astfel, vom putea să ne bucurăm de o masă de Paște autentică și sănătoasă.