Prajitura rasturnata cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasa si un gust delicios. Baza caramelizata cu piersici adauga o nota de dulceata si savoare, in timp ce aluatul este pufos si usor.
Aceasta prajitura este perfecta pentru a fi servita la sfarsitul unei mese alaturi de familie sau la ocazii speciale. Poate fi servita simpla sau cu o cupa de inghetata de vanilie, pentru un plus de rasfat. Este delicioasa, aromata si racoroasa, daca este lasata un timp la frigider.
Prajiturile cu fructe sunt la mare cautare in orice sezon. Retetele sunt foarte versatile. Poti adauga fructele la baza prajiturii, in interiorul acesteia sau deasupra. Poti transforma fructele in creme sau jeleuri, pentru un gust mai intens si un aspect spectaculos. Se pot folosi si fructe din compot. Descopera si o reteta de prajitura cu mac si piersici din compot, perfecta pentru un platou cu prajituri festive.
Mai jos, poti urmari reteta prajiturii rasturnate cu piersici, detaliata pas cu pas.
Prăjitura răsturnată cu piersici – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei prajituri de ingrediente pentru stratul de fructe si de ingrediente pentru aluat, dupa cum poti observa mai jos.
Pentru stratul de fructe:50 g unt100 g zahar brun4-5 piersici proaspete.Pentru aluat:150 g unt la temperatura camerei150 g zahar3 oua200 g faina1 plic praf de copt (10 g)1/2 lingurita sare120 ml lapte1 lingurita extract de vanilie.Prăjitura răsturnată cu piersici – Mod de preparare:
Vei incepe cu pregatirea stratului de fructe care va sta la baza tavii de copt, dar mai intai porneste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intr-o tigaie sau tava rotunda de aproximativ 23 cm diametru, topeste untul la foc mediu. Adauga zaharul brun si amesteca pana se dizolva complet si obtii un sos caramelizat. Aseaza feliile de piersici peste sosul caramel, aranjandu-le uniform pentru a acoperi fundul tavii. Lasa vasul deoparte si pregateste aluatul.