Ștrudelul cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ștrudel cu mere.
În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos ștrudel cu mere, preparat așa cum se cuvine.
Rețeta delicioasă, absolut minunată, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Timp de preparare – o oră
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente pentru foietaj:
– 500 g de făină
– 1/2 linguriță sare
– 300 g de unt rece, tăiat cuburi
– 250 ml de apă foarte rece
– 1 linguriță oțet alb
Ingrediente pentru umplutură:
– 6 mere mari
– 100 g de zahăr
– 1 linguriță scorțișoară
– 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g de stafide (opțional)
- 50 g de nuci tocate (opțional)
– 2 linguri pesmet
– 1 ou bătut (pentru uns)
– Zahăr pudră (pentru decor)
Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!
Pasul 1. Pregătirea foietajului de casă: Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea. Adăugați cuburile de unt rece în făină. Folosiți un blender pentru patiserie sau degetele pentru a amesteca untul cu făina până când amestecul capătă aspectul unor firimituri mari. Într-un bol separat, amestecați apa rece cu oțetul alb. Adăugați treptat amestecul de apă și oțet peste făină, amestecând ușor până când aluatul începe să se lege.