Un eveniment culinar în lumea tradițională a gastronomiei grecești a atras atenția oamenilor. Chefi din trei regiuni ale Greciei au pregătit preparate specifice la un masterclass din București pentru a promova cele mai apreciate rețete și stațiuni de vacanță. Mirosul îmbietor și farfuriile pline cu mâncăruri colorate au fost o adevărată bucurie pentru public.
Cultura culinară a Greciei din mai multe regiuni a fost în centrul atenției la un eveniment gastronomic organizat în București. Publicul a avut ocazia să descopere Olympus Riviera, Regiunea Thesalia și Regiunea Mării Egee de Nord.
Preparatele grecești cele mai apreciate, gătite în România.
„Aici avem porc de Olimp, tigania cu ciuperci, bobota o pâine de porumb cu ierburi aromatice. Aici avem celebrii creveți cu sfeclă, o placintă fără aluat cu dovlecel și brânzeturi, o fasole rece cu rucola. Acesta este platenta, un desert tradițional din insula Lezbos cu nucă și sirop și foi făcute în casă. Aici avem sugania, un fel de sarmale cu carne, orez, chimen și ierburi aromatice.”, a declarat Liliana Niculae de la Organizația Națională de Turism a Greciei.
Chefii din Grecia aduc preparate din trei regiuni.
Preparatele provin din zone cu o bogată tradiție culturală și culinară.
„Gastronomia este ceea ce ne provoacă și ne oferă sentimente. Ceea ce ne oferă Grecia, prin gastronomie, este ceea ce simțim, iar noi știm foarte bine ce înseamnă ospitalitatea grecească. Prietenii noștri români vor avea parte de o experiență autentică și se vor bucura de bucătăria locală autentic grecească.”, a transmis Iraklis Tsitlakidis, președinte de hotel.
„Suntem din Thessaly, din inima Greciei. Cei care ne vizitează se vor întoarce acasă plini de experiențe grecești. Pământul nostru este cunoscut ca „pământul zeilor”, deoarece este plin de istorie și mitologie.”, a completat Giannis Anastasiou, viceprimar din Regiunea Thessaly.