Mai sunt două zile până la Paște și piețele din țară sunt pline cu o varietate de bunătăți. Românii doresc o masă bogată, iar vânzătorii au majorat prețurile în ultima sută de metri. De exemplu, cașul se vinde acum la preț dublu în Săptămâna Mare.
Forfotă este în aceste zile în piețele din toată țara. Gospodinele fac cumpărături în ultima sută de metri pentru a pregăti bucate delicioase de Paște. Comercianții din Suceava au profitat de această perioadă și au majorat prețurile în ultima sută de metri.
„Anul acesta, cașul costă 50 de lei pe kilogram, spun că este foarte scump. Așa spun ei, calitatea este bună, ar mânca, dar nu au bani, asta spun majoritatea.”, a declarat un comerciant local.
Comercianții de miei trebuie să aibă un carnet de sănătate al animalelor actualizat la zi, care să dovedească că sunt sănătoși și pot vinde alimente. Laura Dolceanu, un producător local, a afirmat: „Carnetul de sănătate al animalelor noastre trebuie să fie actualizat la zi și să dovedească că sunt sănătoși și pot fi vânduți ca alimente.”
Românii continuă să facă cumpărături pentru masa de Paște. Prețul cărnii de miel a rămas neschimbat față de anul trecut, însă prețul cașului a crescut față de săptămâna trecută.
„În perioada Paștelui, prețul cașului este mai mare, dar după sărbători scade. Așa fac toți comercianții, scumpesc în timpul sărbătorilor. Cașul costa 40 de lei, dar acum se vinde cu 35 de lei.”, a explicat un vânzător.
Pe lângă ridichi și salată, pe tarabele comercianților au apărut și roșiile românești, care se vând cu prețuri cuprinse între 15 și 20 de lei pe kilogram.