Află din următoarele rânduri cum să pregătești cea mai bună rețetă de cornulețe cu nucă și bezea.
Cornulețele făcute în casă sunt dulciurile copilăriei pentru mulți dintre noi, aducându-ne aminte cu drag de vremurile în care bunica ne răsfața cu preparate delicioase și povești la gura sobei.
Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptată și în zilele noastre. Astăzi vă prezentăm o rețetă modernă de cornulețe fragede cu nucă și bezea, delicioase și ușor de pregătit.
Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de:
- 200 g untură (la temperatura camerei);
- 100 g zahăr pudră;
- 2 gălbenușuri;
- 200 g smântână;
- 500 g făină;
- 1 praf de sare;
- 1 pliculeț praf de copt.
Pentru umplutură avem nevoie de:
- 250 g nucă măcinată;
- 200 g zahăr;
- coaja răzuită de la o lămâie;
- 3 albușuri;
- un praf de sare;
- o linguriță extract de vanilie.
În plus, mai avem nevoie de:
- 50 g unt pentru a unge foile;
- zahăr pudră pentru pudrat.
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecăm untura cu zahărul pudră. Mixăm până când zahărul se topește și obținem o cremă pufoasă. Adăugăm apoi gălbenușurile și amestecăm bine. Incorporăm smântâna și un praf de sare. Treptat, adăugăm făina amestecată cu praful de copt.