Câteva alimente nu ar trebui niciodată ținute în frigider, deși majoritatea gospodinelor nu știu acest lucru. Iată ce se poate întâmpla cu unele alimente dacă sunt depozitate în frigider.
Alimentele sunt depozitate în frigider pentru a rezista mai mult timp, dar unele alimente pur și simplu nu sunt făcute pentru temperaturi scăzute. Iată zece alimente care sunt mai bine păstrate în altă parte decât în frigider. Veți fi surprinși despre ce este vorba.
Usturoiul se deteriorează mai repede în frigider din cauza umidității. Cel mai bun loc pentru a stoca usturoiul ar trebui să fie undeva la loc uscat și bine aerisit, la temperatura camerei.
Dacă luați banane încă verzi, nu le puneți în frigider, deoarece temperatura mai caldă a camerei ajută la finalizarea procesului de coacere. În plus, temperatura din frigider poate afecta pereții celulari ai fructelor.
Roșiile nu trebuie puse în frigider, deoarece membranele se pot deteriora cu ușurință și își vor pierde aroma.
Nu puneți pâinea în frigider dacă o veți mânca în câteva zile, deoarece temperatura poate afecta compoziția pâinii și o poate face să aibă un gust stătut.
Evitați să depozitați cafeaua în frigider, deoarece poate absorbi mirosurile din jur și își va pierde prospețimea. Păstrați-o într-un recipient sigilat, departe de lumină și într-un loc uscat.
Avocado are un timp greu de coacere și temperatura din frigider îl va păstra necopt mai mult timp. Odată maturate, fructele pot fi păstrate în frigider până când sunteți gata să le consumați.
Castraveții se descompun mai repede în frigider, așa că încercați să-i păstrați la temperatura camerei, într-un loc uscat și aerisit pentru a rezista mai mult.
Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul unui cartof în zahăr, lăsându-l decolorat și fără gust. Dacă aveți prea mulți cartofi, depozitați-i într-un loc departe de lumină și neapărat nespălați.
Pepenele galben întreg ar trebui păstrat într-un dulap pentru a-și păstra prospețimea și aroma. Un pepene tăiat ar trebui acoperit și pus la frigider.