Brioșele cu ciocolată, cu efect lava cake se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake.
În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake, preparate așa cum se cuvine.
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră.
Ingrediente pentru brioșele cu ciocolată (lava cake): 200 g de ciocolată neagră (70% cacao), 200 g de unt, 4 ouă mari, 150 g de zahăr pudră, 1 linguriță extract de vanilie, 50 g de făină, un praf de sare.
Ingrediente pentru servire: fructe proaspete (căpșuni, zmeură, afine, mure sau orice fruct preferi), pudră de cacao pentru decor.
Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!
Pasul 1. Pregătirea ingredientelor și a echipamentului: Preîncălzește cuptorul la 200°C (cu ventilație) sau 220°C (fără ventilație). În funcție de cuptorul tău și de mărimea formelor, timpul de coacere poate varia. Primele încercări pot necesita ajustări. Unge formele de brioșe cu unt și tapetează-le cu făină pentru a preveni lipirea. Scutură excesul de făină. Pune ciocolata și untul într-un bol rezistent la căldură și topește-le împreună folosind bain-marie (baie de apă).