O companie a primit 40.000 de euro prin programul Start Up Nation pentru un atelier de mobilă cu sediul într-o cafenea din Bihor.
În luna iulie 2020, firma condusă de o femeie a obținut fonduri din bugetul național în valoare de 199.999,99 de lei pe baza unor documente și date false, inexacte și incomplete. Aceste documente atestau informații nereale legate de activitatea desfășurată, angajații și achizițiile de echipamente, care s-au dovedit a fi fictive.
Femeia a elaborat un proiect pentru înființarea unui atelier de mobilă în Aleșd, având complicitatea unui bărbat de 31 de ani din Câmpia Turzii, județul Cluj, care i-a furnizat documente false despre vânzarea de echipamente și utilaje pentru atelier.
Polițiștii au descoperit că totul a fost o înșelătorie și au efectuat percheziții la domiciliul femeii de 65 de ani din comuna Florești, la locuința și firma clujeanului din Câmpia Turzii, precum și în Aleșd, unde adresa menționată pentru atelier era de fapt o cafenea.
În comunicatul Poliției se menționează că, în urma perchezițiilor, au fost obținute date relevante pentru investigarea activității infracționale. Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii au decis instituirea de sechestre asiguratorii pe proprietățile celor doi clujeni.
Ancheta în acest caz este în desfășurare sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.