Alunițele apar în general în timpul copilăriei și a adolescenței, iar majoritatea oamenilor prezintă între 10 și 40 de astfel de zone. Unele dintre alunițe sunt prezente la naștere, în timp ce altele se dezvoltă pe parcursul vieții. De asemenea, este important de știut că majoritatea alunitelor sunt inofensive și că multe dintre acestea sunt legate de expunerea la soare.
Tipurile și simptomele alunitelor
O aluniță tipică se poate caracteriza că o mică pată maro, dar, cu toate acestea, alunițele apar în diferite forme, culori și dimensiuni. Așadar, în funcție de culoare, alunițele pot fi maro, cafenii, cenușii, roșii, roz, violacee sau chiar albastre.
După formă și textura, majoritatea sunt ovale sau rotunde și au un aspect neted. Totuși, pot avea și un aspect plat, ridat sau care depășește nivelul tegumentului. Nevii au de obicei mai puțin de 6 milimetri în diametru, adică au o dimensiune asemănătoare cu cea a unei radiere de creion. Rareori, alunițele prezente la naștere, adică nevii congenitali, pot fi mult mai mari, acoperind zone largi ale fetei, trunchiului sau membrelor.Alunițele se pot dezvoltă oriunde pe corp, inclusiv la nivelul scalpului