În urma apariției unor informații incomplete și scoase din context, Sectorul 4 al Municipiului București face următoarele precizări pentru a informa corect opinia publică.
Toate contractele menționate au fost atribuite în urma unor licitații publice desfășurate online în conformitate cu legea privind achizițiile publice. Procedurile au fost verificate și validate de autoritățile competente și au respectat principiile de nediscriminare, tratament egal, transparență și responsabilitate.
Contractele au vizat lucrări de dezvoltare a infrastructurii rutiere, medicale și de învățământ a Bucureștiului, precum extinderea magistralei de metrou M2, construcția Spitalului de Stomatologie, a unității de pompieri ISU Perșani, a Pasajului Europa Unită, a Amfiteatrului UMF Carol Davila, a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni și a centrului pentru tratarea arsurilor.
De asemenea, s-a acordat atenție reabilitării unor obiective de infrastructură critică a Capitalei, cum ar fi pasajul rutier Unirii și Planșeul Unirii. Sectorul 4 a refăcut Planșeul Unirii, veche de peste 100 de ani, care susține Piața Unirii.
Alte contracte au vizat reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, finanțate din fonduri europene nerambursabile accesate din PNRR, cu termen limită până în 2026.
Liderii asocierilor de firme care au contribuit la dezvoltarea Sectorului 4 se regăsesc în Top 5 firme de construcții din România.
În ceea ce privește transparența în atribuirea contractelor, Sectorul 4 a invitat operatorii economici cu expertiză să participe la licitațiile organizate.
În prezent, în derulare este procedura de extindere a magistralei M4 de metrou, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul, în valoare de 2,5 miliarde de euro.
Invităm operatorii economici să se alăture competiției pentru a derula contractele cu cea mai bună expertiză în domeniu.