Ioan Ștefan Zară, candidatul la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist Român, a intrat în cursa electorală și pentru Consiliul Local, unde candidează împreună cu toată familia, adică cu fratele, mama și bunica, totul sub deviza „familia Zară, o familie unită”.
„Familia Zară, o familie unită. Familia este ca o comunitate restrânsă. Ori de câte ori membrii acesteia sunt uniți spre scopuri și idealuri comune, această comunitate, familie, se dezvoltă. Mă pot mândri că familia mi-a fost întotdeauna alături în demersul meu politic”, a spus Ioan Ștefan Zară, de la Partidul Ecologist Român.
Ioan Ștefan Zară este primul pe lista pentru Consiliul Local Sibiu a Partidului Ecologist Român, urmat de liderul organizației județene, candidat pentru președinția Consiliului Județean, Ioan Gligor. Pe locul 14, pe aceeași listă pentru Consiliul Local candidează fratele lui Ioan Ștefan, Lucian Valentin Zară, care se recomandă ca fiind apicultor, jurist, inginer. Mama celor doi, Lucia Zară, pensionară și fostă operatoare candidează pe aceeași listă, pe locul 19. Pe ultimul loc de pe lista Partidului Ecologist Român pentru Consiliul Local Sibiu candidează Maria Nicula, pensionară, fostă educatoare, bunica lui Ioan Ștefan și Lucian Valentin Zară.
Ioan Ștefan Zară este profesor și se recomandă cu trei profesii, potrivit Biroului Electoral: „jurist, inginer, economist”. Acesta candidează pentru a doua oară pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, de această dată cu zece proiecte, printre care susținerea natalității, depolitizarea instituțiilor publice, dar și construcția unui mare complex SPA în oraș,
„Candidez pentru a doua oară la funcția de primar al Municipiului Sibiu pentru că îmi doresc ca fiecare sibian indiferent de starea sa socială, să conteze. Partidul Ecologist Român Sibiu a fost singurul în care am regăsit aceleași scopuri și idealuri. Proiectele mele pentru Sibiu sunt :1. Audiențe libere din partea primarului, cu un program bine stabilit și cu acces liber oricărui sibian; 2. Susținerea natalității prin finanțarea costurilor de lăuzie pe întreaga perioadă a maternității; 3. Asistență medicală de calitate. Centre de permanență în cadrul fostelor policlinici, cu ambulanță și echipă specializată pentru scăderea timpilor de intervenție și scăderea gradului de mortalitate la nivelul Județului Sibiu; 4. Îmbunătățirea calității vieții. Spații verzi pentru ocupare a timpului liber, în toate cartierele; 5. Depolitizarea instituțiilor publice prin ocuparea posturilor pe bază de concurs public, cu șanse egale; 6. Sibiu zonă metropolitană. Acord cu termen de 4 ani pentru crearea unei zone metropolitane concrete; 7. Implicarea mediului academic, mediului de afaceri, sindicatelor în fundamentarea politicilor publice; 8. Informarea permanentă a sibienilor în legătură cu drepturile și libertățile pe care administrația locală și județeană trebuie să le asigure; 9. Construirea unui complex SPA de mare capacitate în Municipiul Sibiu; 10. Continuarea proiectelor de interes public aflate în derulare”, a arătat Ioan Ștefan Zară.