Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași a transmis rezultatele finale de laborator pentru probele prelevate și analizate în data de 29.04.2024 în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, în cazul fetiței de 4 ani din comuna Spanțov.
Astfel, rezultatele pentru probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, au fost negative.
În ceea ce privește rezultatul pentru probele prelevate de inspectorii DSVSA Călărași din alimentele preparate găsite la domiciliul familiei în data de 29.04.2024, s-a constatat că nu există prezența E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes sau Stafilococi coagulazopozitivi.
Însă, în probele prelevate de la domiciliul familiei din peștele și carnea preparate în casă, s-au identificat bacterii din clasa Enterobacteriaceae, care depășesc limita admisă. Această creștere a Enterobacteriaceelor este frecvent întâlnită în cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare.
Rezultatele analizelor au fost transmise către instituțiile abilitate ale statului implicate în anchetă.