Sărbători la bucată pentru mulți români cu venituri mici. În apropierea Paștelui, prețurile la miel și ouă au crescut cu aproape 50%. Pe piață se găsește carne de miel românească și ouă proaspete de țară încă de săptămâna trecută, dar la prețuri mult mai mari decât în anii anteriori.
În București, piețele și magazinele sunt pline de oameni încă de dimineață, care fac ultimele cumpărături pentru masa de sărbătoare.
„Anul trecut, un kilogram de carne de miel costa în jur de 35 de lei, dar acum, cu doar două zile înainte de Paște, același kilogram costă nu mai puțin de 53 de lei.
Chiar și așa, oamenii cumpără câteva produse pentru masa de sărbătoare.
„Prețurile sunt enorme, mai ales la carne. Față de anul trecut, sunt și mai mari, iar pentru noi, care am îmbătrânit, este foarte greu. Nu am cumpărat nimic pentru că este prea scump. Anul trecut am luat aproape un miel, dar acum nu am mai putut”, a declarat o doamnă.
În ultimele luni, România a înregistrat cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană.