Peștele prăjit este unul dintre cele mai delicioase și apetisante mâncăruri, dar teama că mirosul de prăjeală se va răspândi în casă este legitimă. Perdelele din bucătărie, pereții și podeaua pot absorbi mirosul și să-l transmită în celelalte încăperi. Cu toate acestea, există câteva trucuri simple și extrem de utile pentru a evita această situație neplăcută.
Gătitul peștelui nu mai trebuie să fie o problemă, iar acum îl poți mânca așa cum îți place, fără să îți faci griji că mirosul va persista în casă. Iată ce poți face pentru a te bucura de preparatul preferat fără probleme:
1. Folosește hârtie de copt
Spală bine peștele și lasă-l la scurs pe șervețele. Într-un bol, amestecă făină, sare și zahăr, apoi dă peștele prin acest amestec pentru a-l acoperi cu o crustă. Încinge o tigaie, acoperă-i fundul cu hârtie de copt și adaugă ulei vegetal. Așază peștele în tigaie, învelește-l cu o altă foaie de copt și pune capacul. Carnea se prăjește câte 5-6 minute pe fiecare parte.
2. Prăjește peștele împreună cu câteva felii de cartofi
Cartofii pot absorbi mirosul de pește. Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă cartofi și apoi peștele. Poți folosi diverse ingrediente pentru crustă, de la făină și pesmet până la fulgi de porumb. Cartofii sau merele pot reduce și mirosul de ulei ars.
3. Oțetul neutralizează mirosurile neplăcute
Pune oală cu apă și oțet pe aragaz pentru a neutraliza mirosul de pește. Cuișoarele pot fi o alternativă pentru cei care nu suportă aroma oțetului.
4. Untul de arahide
Adaugă o lingură de unt de arahide în tigaie pentru a diminua mirosul de pește. Pătrunjelul sau lămâia pot fi, de asemenea, adăugate în ulei pentru a neutraliza mirosurile.